Bezár
Homoktövis értékei
Homoktövis jótékony hatásai
Belépés

Nagyi diós-homoktövises sütije

Gluténmentes verzió

Ha a lisztet kicserélitek, akkor is ugyanez a recept, csak a tésztája jobban összeáll és nem lesz morzsás, mikor kisül.
- 25 dkg liszt (20 dkg sütinek való gluténmentes liszt, 5 dkg homoktövis hús-héj őrlemény)
- 8 tojás
- 14 dkg vaj
- 20 dkg darált dió
- 1 vanília vagy vaníliás cukor
- 10 dkg barna cukor (más is lehet)
- 1 kanál tejföl
- sárgabarack lekvár
- 0,5 kávés kanál szódabikarbóna
- csipetnyi só

Ha a lisztet kicserélitek, akkor is ugyanez a recept, csak a tésztája jobban összeáll és nem lesz morzsás, mikor kisül.

 

- 25 dkg liszt (20 dkg sütinek való gluténmentes liszt, 5 dkg homoktövis hús-héj őrlemény)

- 8 tojás

- 14 dkg vaj

- 20 dkg darált dió

- 1 vanília vagy vaníliás cukor

- 10 dkg barna cukor (más is lehet)

- 1 kanál tejföl

- sárgabarack lekvár

- 0,5 kávés kanál szódabikarbóna

- csipetnyi só


1. Vajat, lisztet, sót, szódabikarbónát, tejfölt, 2 tojás sárgájával összegyúrni.

15 percet pihentetni, majd nagyon vékonyra kinyújtani.

Javasolt sütőpapíron nyújtani és egy folpack fóliát tenni a tetejére, mert a gluténmentes verzió másképp szétesik és így könnyű a tepsibe tenni.

Töltelék

2. 8 tojás fehérjét (mert a tésztához használtuk a 2 sárgáját) habbá verünk.

3. 6 tojás sárgáját a cukorral krémesre keverni + vaníliás cukor.

4. A fehérje habba beleforgatni a darált diót és a sárgáját.

5. A kinyújtott tésztára egy réteg lekvárt kenjünk.

6. Erre ráöntjük a habot.

 

7. 180 fokon 30 percig sütjük, de mindíg ellenőrizzük a sütők eltérése miatt.



 

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Összes termék