Bezár
Homoktövis értékei
Homoktövis jótékony hatásai
Belépés

Mire figyeljünk a homoktövis termékek kiválasztásánál

 

A homoktövis ismertsége, megítélése pozitívan változott az elmúlt években, fogyasztása egyre elterjedtebb, egyre többen alkalmazzák napi szinten vitalizálva szervezetüket, mint immunerősítő, természetes vitaminforrás.
Lényeges néhány szempontot azonban kihangsúlyozni annak érdekében, hogy homoktövis termékeink a lehető legtöbb pozitívumot nyújtsák számunkra.
Fontos meggyőződnünk arról, hogy homoktövis termékek milyen alapanyag forrásból származnak. Érdemes előtérbe helyezni a vegyszermentes „Hazai” ökológiai gazdálkodásból  ( bio ) származó termékeket. Ha közvetlenül termelőtől tudunk vásárolni, akkor ár-érték arányban biztosan jobban jövünk ki a vásárlás során. Az internet segítségével nyomon tudjuk követni homoktövis termékünk eredetét is (weboldal).
Elsődleges szempont az alapanyag tisztasága, gépi tisztítottsága, mivel a nem megfelelően tisztított homoktövis bogyóknál a benne maradó ágdarab, levél, valamint a bogyók felületén megtapadt por, a homoktövis lé élvezeti értékében, másrészt színében is különbséget eredményez. A szín tekintetében a narancssárgás árnyalatokat keressük, és kerüljük a zöldes, barnás árnyalatú homoktövis velőket.
A homoktövis sűrítmény pozitív hatásait beltartalmi értékei biztosítják, ezért érdemes olyan helyről vásárolnunk, ahol ezeket az értékeket nem csak „beírják” a termékhez, hanem labor vizsgálati eredményekkel alá is támasztják. Ilyen paraméter például a C-vitamin tartalom (220 mg/100 g), antioxidáns, polifenol tartalom melyekre pontos vizsgálati értékek adhatók meg. Fogyasztás előtt érdemes megnézni termékünk minőség megőrzési idejét, valamint felbontás előtt rázzuk fel homoktövis velőnket.
Érdemes olyan homoktövis levet keresni, melyből a húsolajat nem vonták ki, ezáltal egy magasabb értékű termékhez juthatunk hozzá. Ez a homoktövis húsolaj elhelyezkedik a homoktövis velőnk felső részén, egy gyűrűt alkotva a tetején.
A homoktövis olaj tekintetében csak hidegen sajtolt homoktövis olajat keressünk, ami 100%-ban homoktövis magból készült megfelelő tisztaságban.
Az interneten tapasztalható, hogy a homoktövis termékek forgalmazásával foglalkozó cégek gyakran csak „másolgatják” egymás termékleírásait, nem meggyőződve azok valós tartalmi megfelelőségéről, helytállóságáról.
Remélem sikerült néhány olyan információval is szolgálnom, mely hasznos lehet a minőségi homoktövis termékek kiválasztásában és ténylegesen hathatós segítséget nyújtanak önöknek, mint fogyasztóknak.

A homoktövis ismertsége, megítélése pozitívan változott az elmúlt években, fogyasztása egyre elterjedtebb, egyre többen alkalmazzák napi szinten vitalizálva szervezetüket, mint immunerősítő, természetes vitaminforrás.

Lényeges néhány szempontot azonban kihangsúlyozni annak érdekében, hogy homoktövis termékeink a lehető legtöbb pozitívumot nyújtsák számunkra.

Fontos meggyőződnünk arról, hogy homoktövis termékek milyen alapanyag forrásból származnak. Érdemes előtérbe helyezni a vegyszermentes „Hazai” ökológiai gazdálkodásból ( bio ) származó termékeket. Ha közvetlenül termelőtől tudunk vásárolni, akkor ár-érték arányban biztosan jobban jövünk ki a vásárlás során. Az internet segítségével nyomon tudjuk követni homoktövis termékünk eredetét is (weboldal).

Elsődleges szempont az alapanyag tisztasága, gépi tisztítottsága, mivel a nem megfelelően tisztított homoktövis bogyóknál a benne maradó ágdarab, levél, valamint a bogyók felületén megtapadt por, a homoktövis lé élvezeti értékében, másrészt színében is különbséget eredményez. A szín tekintetében a narancssárgás árnyalatokat keressük, és kerüljük a zöldes, barnás árnyalatú homoktövis velőket.

A homoktövis sűrítmény pozitív hatásait beltartalmi értékei biztosítják, ezért érdemes olyan helyről vásárolnunk, ahol ezeket az értékeket nem csak „beírják” a termékhez, hanem labor vizsgálati eredményekkel alá is támasztják. Ilyen paraméter például a C-vitamin tartalom (220 mg/100 g), antioxidáns, polifenol tartalom melyekre pontos vizsgálati értékek adhatók meg. Fogyasztás előtt érdemes megnézni termékünk minőség megőrzési idejét, valamint felbontás előtt rázzuk fel homoktövis velőnket.

Érdemes olyan homoktövis levet keresni, melyből a húsolajat nem vonták ki, ezáltal egy magasabb értékű termékhez juthatunk hozzá. Ez a homoktövis húsolaj elhelyezkedik a homoktövis velőnk felső részén, egy gyűrűt alkotva a tetején.

A homoktövis olaj tekintetében csak hidegen sajtolt homoktövis olajat keressünk, ami 100%-ban homoktövis magból készült megfelelő tisztaságban.

Az interneten tapasztalható, hogy a homoktövis termékek forgalmazásával foglalkozó cégek gyakran csak „másolgatják” egymás termékleírásait, nem meggyőződve azok valós tartalmi megfelelőségéről, helytállóságáról.

Remélem sikerült néhány olyan információval is szolgálnom, mely hasznos lehet a minőségi homoktövis termékek kiválasztásában és ténylegesen hathatós segítséget nyújtanak önöknek, mint fogyasztóknak.

Figyelem!

Ha később szeretne ismét eljutni erre az oldalra,
akkor kattintson a lentebb látható 
Megosztás gombra! (zöld gomb alatt)

Ekkor az Ön Facebook adatlapján is látszódni 
fog az alábbi kép, amire kattintva ismét eljut 
erre az oldalra, ha vásárolni, szolgáltatást 
megrendelni vagy érdeklődni szeretne.



Tekintse meg termékeinket ide kattintva!


A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.